Het beste software programma voor het bouwen van je website

Het beste software programma voor het bouwen van je website

software voor bouwen website

Het beste software programma voor het bouwen van je website?

Je wilt een blog of website beginnen en natuurlijk het liefste zelf en zonder te programmeren, tegenwoordig kan het en zijn er tal van software programma’s die jou helpen met het bouwen van je site.

Wij hebben voor jou de beste op een rijtje gezet.software voor bouwen website

 

Nummer 3 – Blogger

Dit is een prima optie als beginnend Blogger, het is leuk om er bijvoorbeeld je eerste blogje mee te beginnen.

Er zijn helaas maar een beperkt aantal thema’s waaruit je kunt kiezen wat jammer is.

Het is eigendom van Google, je website wordt dus door hen gehost en er is geen limiet aan hoe veel ruimte jou site inneemt, nadeel hier van is echter als Google besluit te stoppen met Blogger dan bestaat jou blog ook niet meer…

 

Nummer 2 – Joomla!

Dit is een terechte nummer 2 het heeft meer opties dan Blogger, en je kunt je blog hierbij gewoon zelf hosten.

Je bent met Joomla! veel vrijer in die zin dat je meer opties en keus hebt wat betreft thema’s voor je blog maar ook qua extensies voor je blog of website.

Zo zijn er extensies waarmee je je website eenvoudig kunt om toveren tot een echte webwinkel.

 

Nummer 1- WordPress

En er kan er natuurlijk maar 1 de beste zijn, WordPress (WordPress.org en niet .com) steekt er toch wel met kop en schouders bovenuit.

Er is waanzinnig veel keus, zowel qua thema’s voor je site als qua extensies (bij WordPress plugins genoemd).

Waarom staat WordPress op nummer 1, dat is eigenlijk vanwege de zojuist genoemde redenen maar ook omdat er wereldwijd erg veel mensen zijn die dit programma gebruiken.

Als jij ergens tegen een probleem aan loopt of een oplossing zoekt tijdens het bloggen, is de kans heel erg groot dat er al iemand voor jou is geweest met het zelfde probleem.

Nu denk je misschien nog van ja… klinkt allemaal leuk en aardig, maar dit zijn toch kleine dingetjes waarvan jij waarschijnlijk ongemerkt toch profijt van hebt.

Verder is Wordress open-source dit betekend dat het constant wordt door ontwikkeld en omdat er zoveel mensen WordPress gebruiken, komen er ook steeds meer gave en handige thema’s en plugins bij.

 

Welke moet ik nou gebruiken?

Als jij serieus wilt gaan bloggen, of een echte degelijke website wilt maken raadt ik WordPress aan.

Maar als jij gewoon voor de fun even een klein site’je of een niet echt serieuze blog wilt beginnen, zijn Blogger en Joomla! geen slechte optie.

Ik raadt je aan om op YouTube te zoeken naar wat instructie filmpje voor WordPress, Joomla! en Blogger, kijk welke je het meest aanspreekt en of je het een beetje begrijpt.

Op YouTube zijn zat goede instructie filmpjes te vinden, maar ook hier is de kans groot dat de meeste over WordPress gaan vanwege de populariteit van WordPress.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ga direct aan de slag met ons 100% gratis eBook "Zelf een blog maken"DOWNLOAD