De perfecte naam voor een blog of website verzinnen?

De perfecte naam voor een blog of website verzinnen?

een naam voor je blog of website verzinnen

Het is vaak één van de eerste problemen waar je tegen aanloopt als je een blog of website wilt maken, namelijk het verzinnen van een goede naam voor je website of blog.

In dit artikel gaan we het jou proberen wat eenvoudiger te maken om een goede naam te verzinnen, hiervoor hebben wij een een paar stappen bedacht die jou hopelijk gaan helpen bij het verzinnen van de perfecte naam!een naam voor je blog of website verzinnen

Waar gaat je blog of website over?

Dit is eigenlijk de eerste vraag die je jezelf moet stellen, wil je bijvoorbeeld een blog over jezelf maken dan kan het weleens handig zijn om je eigennaam terug te laten komen in de naam van je blog.

Maar gaat jou blog of website bijvoorbeeld over iets met technologie, dan is het niet gek om het woord “technologie” ergens in de naam terug te laten komen dit geld natuurlijk niet alleen voor technologie.

Bijvoorbeeld. Technologieblog.nl of Passievoorcomputers.nl

Dit zijn slechts enkele simpele voorbeelden.

Waarom het onderwerp in de titel terug laten komen?

Dit ben je je misschien gaan afvragen, maar het antwoord hierop is eigenlijk vrij simpel.

Wanneer jij het onderwerp in je naam doet terug komen weten de bezoekers van je blog gelijk dat het hier om een blog of website gaat met betrekking tot dat bepaalde onderwerp.

Het kan voor de bezoekers ook een stukje extra vertrouwen zijn, de kans bestaat namelijk dat ze bij het zien van het onderwerp in en rond om de naam van je website het idee krijgen dat (wat waarschijnlijk ook zo is) jou blog of website ook echt op dit onderwerp is gefocust en dat ze op deze site dus aan het juiste adres zijn!

Waarom gebruiken zoveel bedrijven dan een naam die nergens op slaat?

Dit is een hele goede vraag, er zijn namelijk heel veel grote en bekende bedrijven die helemaal geen naam hebben waar het onderwerp in terug komt.

Enkele voorbeelden hiervan zijn Nike en Apple, het verschil bij deze bedrijven is dat ze heel divers zijn.

In de meeste gevallen focus je je met je website of blog op één bepaald onderwerp, maar de hierboven genoemde bedrijven maken allerlei producten.

Een naam met een onderwerp er in zal hun dat niet perse ten goede komen, dus wil jij een website maken voor een bedrijf waarvan jij denkt dat het de nieuwe Nike of Apple wordt dan is dit artikel niet voor jou.

Maar… wanneer jij zoals in de meeste gevallen een kleine tot middel grote website of blog begint is een naam waar het onderwerp in terug komt vaak juist wel handig.

Ook bijvoorbeeld zoekmachines als Google weten dan sneller waar je website precies over gaat.

Echter, heb jij nou een erg coole of grappige, bijzonder naam dan is kan het natuurlijk ook gewoon heel leuk zijn om een “random” naam te kiezen.

Hier is verder niets mis mee alleen, naar mijn mening is het handiger om met een duidelijke naam te beginnen.

Hoe lang moet de naam van mijn website of blog zijn?

De lengte van de naam van je site is erg belangrijk, de lengte bepaald namelijk voor een groot deel of de naam makkelijk te onthouden is.

En dat laatste, er voor zorgen dat je naam makkelijk te onthouden is erg belangrijk.

Namelijk wanneer iemand enthousiast is over je site en de naam goed te onthouden is (door dat je naam niet al te lang is , maakt dat de kans dat iemand je site aanbeveelt aan een ander een stuk groter.

Wij hebben bijvoorbeeld een relatief lange naam namelijk “Hoe Maak je een Blog” maar deze naam is wel makkelijk te onthouden.

Conclusie

Wanneer jij een naam voor een site wilt bedenken is het aan te raden om in ieder geval het onderwerp van je site links of rechts om in de naam terug te laten komen.

Op die manier hebben mensen een snellere indruk van waar jou site over gaat.

Probeer verder de naam niet al te lang te maken, een kortere naam is in de meeste gevallen namelijk beter te onthouden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ga direct aan de slag met ons 100% gratis eBook "Zelf een blog maken"DOWNLOAD