Hoe maak je een (goed) eigen YouTube kanaal?

Hoe maak je een (goed) eigen YouTube kanaal?

Een goed eigen youtube kanaal maken

YouTube is de een na grootste zoekmachine ter wereld, het biedt unieke kansen om jou video’s met miljoenen andere mensen te delen maar daarvoor met je wel eerst een goed eigen YouTube kanaal maken.Een goed eigen youtube kanaal maken

In dit artikel leggen we je precies uit hoe je dat doet.

Het maken van het YouTube kanaal

Het maken van een YouTube kanaal is eigenlijk kinderlijk eenvoudig, desondanks hebben we de vereisten stappen even voor je op een rijtje gezet.

  1. Ga naar YouTube
  2. Klik rechts boven op inloggen
  3. Je komt nu op een inlog pagina, als je al een account bij Google hebt kun je nu gewoon je inlog gegevens invoeren, heb je echter nog geen Google account dan moet je er een aanmaken anders kun je geen YouTube kanaal aanmaken.
  4. Zorg dat je nu bent ingelogd op YouTube en klik helemaal rechtsboven op het (meeste blauwe poppetje) icoontje naast de “upload knop”, en klik op “Creator Studio”
  5. Je ziet nu waarschijnlijk de boodschap dat een een YouTube kanaal moet aanmaken om video’s te kunnen uploaden, klik op de blauwe link die iets als “een kanaal maken” zegt.
  6. Je krijgt nu de keuze om je voor- en achternaam te gebruiken of om een bedrijfs- of andere naam aan te maken, afhankelijk van wat je wilt maak je daar een keuze uit.
  7. Klik op je nieuwe kanaal om hem direct in gebruik te nemen!

 Hoe maak je het YouTube kanaal ook echt goed?

De laatste maar des ondanks niet onbelangrijkste stap is het daadwerkelijk goed maken van je kanaal, hieronder verstaan we het verkrijgen van likes en abonnees op je kanaal.

Je kunt dat op verschillende manieren bereiken, zo kun je:

Optimaliseren van je kanaal

Om te beginnen is het optimaliseren van je kanaal geen slechte eerste stap, met optimaliseren moet je denken aan het toevoegen van een profielfoto voor je kanaal maar ook het toevoegen van een goede beschrijving en een omslag foto (banner) zijn geen slecht idee.

Informatieve filmpjes

Een andere manier om een goed kanaal te beginnen is door een video te maken waar veel naar wordt gezocht zowel in YouTube als in Google (onthoud dat YouTube filmpljes ook in de zoekresultaten van Google verschijnen).

Denk hier bij aan het maken van instructie filmpjes voor iPhone gebruikers of een instructie filmpje over koken en ga zo maar door.

Zoekmachine vriendelijk maken

Een tweede belangrijke stap is het zoekmachine vriendelijk maken van je filmpjes, dat vergroot de kans op veel views (kijkers) immers aanzienlijk.

De eerste stap die je kunt ondernemen om je video’s ook echt zoekmachine vriendelijk te maken is door bij ieder filmpje een titel en een beschrijving toe te voegen die het onderwerp van je filmpje op of een informatieve of amuserende manier beschrijft.

Daarnaast is het bij het zoekmachine vriendelijk maken belangrijk dat je de hoofdterm (het onderwerp van je filmpje) in zowel de titel als in de beschrijving laat terug komen.

Op die manier weet YouTube snel waar je filmpje over gaat en kunnen ze het ook hoog in de zoekresultaten laten verschijnen.

Amusementsfilmpjes

Een derde manier waarmee jij de kans vergroot dat je een goed YouTube kanaal maakt is door het plaatsen van filmpjes van games en/of vlogs (filmpjes uit je dagelijks leven).

Deze manier is natuurlijk super als jij het leuke vind om te gamen maar je ziet wel vaak dat, omdat er nogal veel mensen zijn die hun games filmen er in veel gevallen een overschot aan fimpjes over een bepaalde game ontstaat.

Daardoor gaan de echt goede kanalen er met de views vandoor, terwijl jij met je kleine kanaal niet echt bekeken zult worden.

Het is om die reden dan ook niet echt aan te raden om te vaak (zeker in niet in het begin) de massa te volgen, probeer je eerder op wat specifiekere games of andere onderwerpen te focussen.

Deelnemen aan gastrollen

Een vierde manier is door het deelnemen aan gastrollen, dit houdt in dat je een samenwerking aan gaat met een andere vaak wat grotere en beter YouTuber.

Hij neem vervolgens met jou een filmpje op een bedankt jou (meestal door middel van een link naar jou kanaal in de  beschrijving) voor je deelname en heeft met een beetje mazzel ook nog een goed woordje voor je over naar zijn kijkers toe.

Deze manier is vaak heel erg goed als het gaat om het binnenslepen van nieuwe abonnees voor je kanaal, het enige vervelende is dat het niet makkelijk is om aan zo’n gastrol te komen.

Het beste wat je kunt doen is de YouTuber die jij ingedachte hebt een mailtje sturen en dan niet naar 1 YouTuber maar naar een heleboel en geef vooral niet op, onthoud verder dat ook de groten kanalen klein zijn begonnen.

Maar probeer de lat voor je zelf niet te hoog te leggen als jij bijvoorbeeld pas 10 abonnees hebt zal een kanaal van 100.000 abonnees je niet zomaar accepteren.

Probeer daarin tegen elke keer een iets groter kanaal op die manier groei jij in een mooie verhouding met de ervaring die jij hebt met het maken van YouTube video’s.

Goede/professionele spullen

Als laatste is het aan te raden om je YouTube video’s zo mooi en goed mogelijk te maken dit doe je met behulp van professionele spullen.

Denk hierbij aan een goede HD camera, een microfoon en een snelle computer met videobewerkingssoftware.

Mensen hebben tegenwoordig namelijk hoge verwachtingen van filmpjes, het is daarom echt sterk aan te raken om niet al je filmpjes met je mobieltje op te nemen.

Je hoeft ook weer niet meteen met apparatuur van duizenden euro’s te beginnen want ook goede spullen zijn tegenwoordig betaalbaar geworden, wel kun je na mate je meer abonnees en likes krijgt investeren in betere apparatuur.

Succes en geef niet op, het maken van een goed YouTube kanaal kan een behoorlijk tijdrovende onderneming zijn!

5 Replies to “Hoe maak je een (goed) eigen YouTube kanaal?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ga direct aan de slag met ons 100% gratis eBook "Zelf een blog maken"DOWNLOAD