Een WordPress thema aanpassen hoe doe je dat?

Een WordPress thema aanpassen hoe doe je dat?

Eenvoudig je wordpress thema aanpassen

Wanneer jij je eigen blog of website hebt geïnstalleerd bestaat de kans dat je nog niet in één keer te vrede bent over het ontwerp.

In dit geval kun je het beste je WordPress thema aanpassen.

In dit artikel leggen we je uit hoe je dat op een professionele manier kunt doen.

Het aanpassen van een WordPress themaEenvoudig je wordpress thema aanpassen

Je hebt meerdere opties als het gaat om het aanpassen van het thema van je WordPress website.

Zo kun je:

  • Je thema aanpassen via het “Appearance” in het Admin gedeelte van je site
  • De CSS zelf of door een andere laten aanpassen

Je thema via het “Appearance” gedeelte aanpassen

De eerste manier waarop je het thema en dus het uiterlijk van je site kunt aanpassen is met behulp van het “Appearance” menu op de www.jouwebsite.nl/admin gedeelte van je website.

Op die manier kun je in het algemeen de meeste dingen op qua uiterlijk wel aanpassen.

Ook nu heb je weer meerdere opties, wanneer je namelijk op “Appearance” klikt kun je het thema via de submenu’s Customize, Widgets, Menus en Theme options aanpassen.

  • Met Customize kun je de titel en omschrijvingszin van je website aanpassen maar ook kun via dit submenu kiezen welke pagina je als homepagina wilt hebben.
  • Met Widgets kun je links naar bepaalde pagina’s maar ook bijvoorbeeld een afbeelding van een keurmerk aan de onderkant en/of zijkant van een website pagina toevoegen en nog veel meer!
  • Met Menus kun je de navigatie balk aan de boven en in sommige gevallen de zijkant aanpassen, met behulp van de navigatie balk kunnen je bezoekers eenvoudig naar de belangrijkste pagina’s op je website navigeren.
  • Via Theme Options kun je bepaalde opties aan je thema aanpassen, welke opties dat zijn verschilt per thema dat je hebt maar vaak zijn dat dingen als het aanpassen van de banner foto (logo) van je website.

De CSS van je thema aanpassen

Nu kun je ook je WordPress thema aanpassen met behulp van CSS.

Je gebruikt deze manier vaak als je wat kleinere dingen wilt aanpassen op je website denk hier aan het veranderen van bepaalde kleuren of het verplaatsen van een element uit je thema.

Omdat het bij CSS vaak gaat om het aanpassen van behoorlijk specifieke dingen is het niet altijd even makkelijk om deze aanpassingen te maken.

CSS is een programeertaal en als je deze taal kent is het mooi mee genomen, maar het is in sommige gevallen niet noodzakelijk om dat je op internet vaak al de uitwerking van bepaalde aanpassingen in WordPress met CSS kunt vinden, echter is dat helaas niet altijd het geval.

Je kunt er daarom natuurlijk ook voor kiezen om een programmeur in te huren, je legt vervolgens je probleem aan hem of haar voor en ze zullen je vervolgens op basis van de lastigheid een prijs indicatie geven.

Je hebt bedrijven die dit voor je doen maar je kunt ook een freelancer huren of naar een micro jobs website gaan zoals Fiverr.com, op zo’n website kun je voor een kleine bedrag iemand huren die jou helpt met de CSS/aanpassingen die jij wilt.

Wanneer jij wel zelf je CSS wilt/kunt aanpassen raad ik je aan de plugin WP Custom CSS te gebruiken, iedere keer dat jij je WordPress thema aanpast gaat de aangepast CSS namelijk weer weg, maar met deze plugin voorkom je dat probleem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ga direct aan de slag met ons 100% gratis eBook "Zelf een blog maken"DOWNLOAD