gratis webshop in wordpress maken met eigen domeinnaam

gratis webshop in wordpress maken met eigen domeinnaam

gratis webshop in wordpress maken met eigen domeinnaam

In dit artikel gaan we je haarfijn uitleggen hoe je zelf gemakkelijk een gratis webshop in WordPress met een eigen domeinnaam kunt maken.

Je eigen domeinnaamgratis webshop in wordpress maken met eigen domeinnaam

De eerste stap bij het maken van een gratis webshop is het registreren van je domeinnaam je kunt dit bij heel veel bedrijven laten doen.

Zo is er 000webhost bij dit bedrijf kun je een gratis domeinnaam registreren maar ook heb je hier gratis hosting.

Je kunt hier dus zonder enige kosten je gratis webshop/website beginnen, ik ben ook met dit bedrijf begonnen en het werkt oké.

Verwacht hier echt niet te veel van en als jij echt een serieuze webshop wilt gaan beginnen raad ik je dit bedrijf af, zo zal je site soms niet beschikbaar zijn en laten ze soms advertenties op je website zien.

Dat doen ze omdat je hun gebruikersvoorwaarde moet accepteren om gebruik te maken van hun gratis service.

Maar als jij een kleine website wilt maken om mee te experimenteren, bijvoorbeeld voor school dan kan het een prima alternatief zijn.

Maar wil jij een echte profesionele webshop beginnen dan raad ik je een betaalde service aan, je betaald dan inderdaad wel geld maar je hebt dan ook wat bovendien gaat het niet om grote bedragen.

Ik gebruik godadday.com dit is een enorm Amerikaans bedrijf en ik nog nooit problemen met ze ondervonden ik kan dus uit ervaring spreken dat ze een goede service aan mij en aan jou waarschijnlijk ook leveren.

En ander voordeel is dat omdat ze zo groot zijn, zijn er inmiddels ook veel instructie filmpje op YouTube, mocht je iets niet begrijpen of ergens niet uit komen.

Een eigen website maken

De tweede vereiste stap is het maken van een website, immers een webshop is ook een vorm van website.

In dit geval maken wij de website met behulp van WordPress het mooie van dat programma is dat je niet hoeft te programmeren, en het is 100% gratis.

Leer hier hoe je WordPress installeert.

Ook is het erg overzichtelijk en zijn er bovendien op deze maar ook op andere websites veel informatieve artikelen over het gebruik van WordPress te vinden.

Verder is ook YouTube een goede plek om meer informatie te vinden over het gebruik hiervan.

Een ander voordeel is dat je veel existenties hebt ook wel plugins genoemd, je hebt voor bijna alle functies die je wilt hebben op een website wel een plugin zo ook voor het maken van webshop.

Het maken van de gratis webshop

Al je eenmaal je website hebt geïnstalleerd kun je gaan beginnen met het maken van de webshop.

Dit doen we door de plugin WooCommerce te installeren, deze plugin is wederom gratis.

  • Je installeert deze plugin door naar je dashbord (ook wel het gedeelte >joudomeinnaam.nl/wp-admin) te gaan, en vervolgens zoek je aan de linker kant het kopje Plugins op ga daar opstaan met je muis en klik op “add new”.
  • Zoek vervolgens in de zoekbalk naar “WooCommerce” en klik op “install”.

Gefeliciteerd je hebt nu een webshop in WordPress met je eigen domeinnaam!

WooCommerce is een vrij grootte en uitgebreide webshop plugin mocht je deze plugin nog een beetje ingewikkeld vinden zoek dan op YouTube even naar “WooCommerce Tutorial” en ik denk dat je er op die manier echt wel uit zult komen.

Heel veel succes!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ga direct aan de slag met ons 100% gratis eBook "Zelf een blog maken"DOWNLOAD