Hoe kom je op ideeën voor leuke blog namen?

Hoe kom je op ideeën voor leuke blog namen?

Hoe kom je op ideeën voor leuke blog namen

Je kent het wel, het liefst zou je vandaag beginnen met het maken van je blog maar het lukt je maar niet om op ideeën te komen voor leuke blog namen.

En dat terwijl een blog naam erg belangrijk is, zo kan een leuke blog naam kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat nog meer mensen over je blog gaan praten waardoor de populariteit van je blog nog meer zal stijgen.Hoe kom je op ideeën voor leuke blog namen

Een paar ideeën op een rijtje!

Hieronder hebben we voor jou een paar ideeën opgeschreven die jou hopelijk gaan helpen bij het verzinnen van een leuke naam voor je blog!

De voornaam blog

De zoal ik het graag noem “voornaam blog” is al jaren populair maar toch blijft het een prima naam voor een blog, deze “voornaam blog” wordt vaak gebruikt als iemand over zijn of haar dagelijks leven blogt.

Als jij bijvoorbeeld Floor heet zou je je blog iets van “Floor’s Leven” of “Ik ben Floor” als naam kunnen geven, iets in die richting doet het in ieder geval vaak goed.

De grappige naam

Bij een blog met een grappige naam zou ik denken in de richten van iets zoals “Dronken Filmrecensies” waarbij je vervolgens zoals de naam al doet vermoeden, dronken filmrecensies plaatst.

Het voordeel van een grappige blog naam is dat het eenvoudig te onthouden is en en mensen zullen er ook graag over praten.

Het nadeel van een blog met een grappige naam is ten eerste dat het lastig om een grappige blog naam te bedenken en ten tweede wordt je met een grappige blog naam minder snel serieus genomen, afhankelijk van het doel van je blog kan dit wel of niet een probleem zijn.

De omschrijvingszin blog

Met dit soort namen bedoel ik eigenlijk sites/blogs als deze waarbij je dus in de naam al het onderwerp/het probleem dat je in je blog bespreekt vernoemt (in zinsvorm) zoals in ons geval “hoe maak je een blog”.

Het onderwerp blog

Deze vorm van blog naam lijkt erg op die van de “omschrijvingszin blog” alleen noem je hier niet een zin in de naam maar zoals de naam als doet zeggen een onderwerp.

Bijvoorbeeld; wanneer jou blog over voetbal gaat kun je een naam als “liefde voor voetbal” als naam gebruiken of iets in de richting van “voetbalfeitjes” in het geval dat je een blog over voetbal feitjes begint.

Tips en Tricks

Als laatst hebben we nog een paar tips en tricks voor je wat betreft het bedenken van ideeën voor blog namen.

  • Zorg ervoor dat je blog naam het onderwerp/de kern van je blog omschrijft, op die manier weten zowel je lezers als de zoekmachines waar je blog overgaat en dat zorgt voor extra vertrouwen.
  •  Bedenk over welk onderwerp je blog moet gaan en probeer vervolgens eventueel dat onderwerp op een leuke manier te omschrijven.

Als je bijvoorbeeld een blog over hockey maakt, zou je een naam als “Hockey met een Stokkie” kunnen proberen.

Wanneer jij nog geen idee hebt waarover je blog moet gaan dan raad ik je aan om dit artikel te lezen die gaat over het bedenken van een goed onderwerp voor je blog.

  • Doe eens een zoekopdracht op Google naar het onderwerp waarover jij wilt bloggen en type als zoekopdracht in; het onderwerp waarover je wilt bloggen en daarachter type je vervolgens “blog”.

Misschien kom je nu wel blogs tegen met een leuke naam omtrent het zelfde onderwerp, je kunt vervolgens kijken of je een soort gelijke naam kunt maken immers beter goed gejat dan slecht bedacht!

Mocht jij zelf nog tips hebben over hoe je op ideeën kunt komen voor een leuke blog naam laat ze dan achter in een reactie, alvast bedankt en heel veel succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ga direct aan de slag met ons 100% gratis eBook "Zelf een blog maken"DOWNLOAD