Online verdienmodellen voor je blog of website (met voorbeelden)

Online verdienmodellen voor je blog of website (met voorbeelden)

online verdienmodel voor je website

Je hebt een blog of website en nu zou het natuurlijk heel gaaf zijn als je daar wat geld aan kunt verdienen.

Gelukkig ben je niet de eerste die dat een gaaf idee vindt en vandaar dat er al tal van online verdienmodellen bestaan zodat dus wel degelijk geld kunt gaan verdienen op het internet.

Allereerst is het belangrijk te weten dat er globaal gezien 2 manieren zijn om geld te verdienen met je blog of website.

1. Online Advertenties

Dit is wellicht de bekendste manier om geld te verdienen op het internet en dat is ook niet zo raar.

Met online advertenties op je website of blog krijg je namelijk al betaald als een bezoeker op zo’n advertentie klikt, het enige nadeel is dat online advertenties pas echt de moeite waard worden als je echt veel bezoekers hebt.

2. Producten Verkopen

Het verkopen van producten vereist veel minder bezoekers om echt geld te gaan verdienen met je website.

Een ander voordeel is dat wanneer je met via advertenties producten (met winst) op je website verkoopt, je bijvoorbeeld ook het bedrag dat je aan advertenties kunt verdubbelen en als het goed is verdubbelt je winst dan ook.

Het is dus iets eenvoudiger om echt een business te maken van je blog of website wanneer je producten verkoopt om dat je er meer grip op hebt.

Maar let op, doe het vergrote van je uitgave aan advertenties wel voorzichtig want het is niet perse zo eenvoudig als het klinkt.

Hier bij nog een filmpje die wat specifieker in gaat op 3 makkelijke manier waarmee jij geld kunt gaan verdienen op jou website of blog.

2.1. Digitale Producten

Het grote voordeel van dit type producten is dat je geen voorraad en inkoopkosten hebt waardoor je minder risico loopt maar daarover straks meer.

2.2 Fysieke Producten

Fysieke producten is ook een waanzinnig populaire manier om geld te verdienen het enige is dat je met fysieke producten wel een voorraad en inkoopkosten hebt, echter een fysiek product verkoopt over het algemeen wel wat eenvoudiger.

2.3. Affiliate Producten

Eem affiliate product is een product van een ander bedrijf, en wanneer jij dat product van hun weet te verkopen krijg jij daar een bepaald geld bedragen voor.

Bij affiliate product is het grote voordeel dat jij zelf eigenlijk vrij weinig hoeft te doen je kunt je daarom geheel focussen op het verkopen van het product.

Waarom lukt het de ene website wel om geld te verdienen en de andere niet?

Om deze vraag te beantwoorden is het belangrijk dat je weet welk verdienmodel de meest succesvolle website’s toepassen om geld te verdienen.

Het verdienmodel hangt af van het product dat je verkoopt:

Verdienmodel voor website met fysieke producten

Het voordeel bij het verkopen van een fysiek product is dat mensen weten wat ze krijgen/wat ze er mee kunnen.

Het verdienmodel ziet er in de meeste gevallen als volgt uit; Advertenties > Product verkocht > email (nieuwsbrief) met product > email (nieuwsbrief) met product etc.

Eerste maak je advertenties voor een bepaald product (het liefst een product dat makkelijk verkoopt) op die manier kun je hopelijk met het verkopen van de ene product de kosten van je advertentie al dekken.

Vervolgens wordt de klant toegevoegd aan een email (nieuwsbrief) hierin promoot je de overige producten op je website.

Verdienmodel voor website met digitale productenonline verdienmodel voor je website

Het lastige bij het verkopen van digitale producten is dat mensen niet weten wat ze krijgen het is daarom belangrijk dat je eerst het vertrouwen van mensen krijgt voor dat je ze een product probeert te verkopen.

Het verkopen van digitale producten is overigens wel uitermate geschikt als je net begint met een blog of website, je hebt immers geen gedoe met voorraad of inkoopkosten, waardoor je minder risico loopt.

Het verdienmodel voor het verkopen van digitale producten ziet er als volgt uit; Advertenties > gratis info inruil voor e-mailadres > waardevolle e-mail > waardevolle e-mail > waardevolle e-mail >  Digitaal Product.

Met advertenties probeer je aan het e-mailadres van potentieële klanten te komen bijvoorbeeld door iets met waarde (gerelateerd aan het onderwerp van het digitale product dat je uiteindelijk wilt verkopen) weg te geven inruil voor het e-mailadres van mensen.

Deze potentiële klanten stuur je vervolgens nog een paar mailtjes met waardevolle informatie rondom het onderwerp van je digitale product.

Om die manier win je het vertrouwen van je potentiële klanten als je dat een aantal keer hebt gedaan kun je een mailtje sturen waarin je het digitale product probeert te verkopen.

Wil je meer leren over geld verdienen met je blog of website bekijk hier dan onze cursus.

De advertenties voor je producten

De advertenties kunt je plaatsen op websites als Facebook met behulp van Facebook Ads, op die manier kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat alleen mensen met een bepaalde interesse de advertentie te zien krijgen.

Op die manier kun je de kosten van je advertenties laag houden, waardoor je aan e-mailadressen van potentiële klanten kunt komen zonder belachelijk hoge bedragen uit te geven.

Hier is nog een filmpje voor het geval je nog niet zeker weet of je advertenties wilt plaatsen op je website of juist producten wilt gaan verkopen.

Bekijk hier het filmpje 

Heel veel succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ga direct aan de slag met ons 100% gratis eBook "Zelf een blog maken"DOWNLOAD