Je ranking in google verhogen dit is hoe je het doet!

Je website’s ranking in Google verhogen met zoekmachine optimalisatie!

Je blog is nu bijna af het enige wat nog ontbreekt zijn bezoekers, met een blog ga jij waarschijnlijk de meeste bezoekers krijgen via zoekmachines als Google en daarom is zoekmachine optimalisatie zo belangrijk, en precies om deze reden leren wij jou hoe je de ranking van je website in google kunt verhogen.

Je ranking verhogen doormiddel van, On-page en Off-page SEO

  • On-page SEO is het zo vriendelijk mogelijk maken van alles op je site voor de zoekmachines
  • Off-page SEO is het versterken van je reputatie als site daar factoren van buiten af meestal links terug naar jou site.

 

On-page SEO

Om te beginnen is de plugin SEO by Yoast een fantastische plugin om je on-page SEO te regelen de plugin laat precies zien wat er goed is aan je artikel en wat je nog kunt verbeteren.

De plugin kijkt naar de lengte van de titel van je artikel het aantal woorden van je artikel en of de zoekterm waar je voor wilt ranken zowel in je titel als URL als in je beschrijving terug komt.ranking in google verhogen

 

Hier staan nog enkele factoren op een rijtje die belangrijk zijn voor een goede On-page SEO

  • De laad tijd van je site/blog hoe sneller jou blog klaar is met laden hoe beter, je kunt hier gratis de laad snelheid van je blog analyseren.
  • Is je blog mobiel vriendelijk, het is voor Google belangrijk dat je site ook mobiel vriendelijk is je kunt daarvoor zorgen daar voor een zogenaamd “responsive” thema te kiezen. Bekijk je blog op je mobiel en kijk of de vormgeving van de site zich heeft aangepast een je mobiele apparaat.
  • Zorg er ook altijd voor dat het artikel dat je plaatst op je blog door jou is gemaakt en bijvoorbeeld niet is gekopieerd van een andere blog.

 

Off-page SEO

Off-page SEO heeft te maken met signalen van andere sites naar jou blog of site toe.

Hoe meer signalen of wel links er naar jou website gaan hoe meer autoriteit jou website krijgt en hoe hoger je site in de zoekresultaten verschijnt.

Een manier om je Off-page SEO te verbeteren is daar links naar jou website toe te krijgen, en het liefste zo genaamde do-follow links klik hier als je daar meer over wilt weten.

Een andere manier om een goede Off-page SEO te krijgen is door je site te delen op sociale media Google hecht veel waarden aan Likes en Retweets!

Onthoud verder nog een ding en dat is koop nooit links of likes, er zijn heel veel sites die dit aanbieden maar Google herkent dat en schorst vervolgens je website van de zoekresultaten…

Niet doen dus, als je echter geïnteresseerd bent in het verbeten van je ranking door middel van social media kilk dan even hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *