Een succesvol social media plan voorbeeld

Een succesvol social media plan voorbeeld

social media plan voorbeeld

Een voorbeeld van een social media plan, hoe ziet zo’n plan er nou precies uit?

Als jij op social media succes wilt hebben zul je tegenwoordig toch echt met een degelijk social media plan komen, daarom helpen wij jou aan de hand van een voorbeeld op weg.

Wat is een social media plan?social media plan voorbeeld

Een social media plan is zoals de naam al doet zeggen een plan waarmee jij denkt succes te gaan hebben op sociale media.

Wanneer jij echter “succes” hebt is aan jou, want wat wil je met je social media bereiken een verbeterd van het imago, in contact komen met je klanten of het halen van een bepaald aantal likes?

Het social media plan voorbeeld

In ons geval was het doel het behalen van een bepaald aantal likes, en we gerbuikte als social media platform Facebook omdat Facebook een erg groot bereik heeft.

Stap 1. Dit was voor ons het behalen van de eerste paar likes, dit kun je doen door familie en vrienden te vragen om je pagina te liken maar, omdat deze niet altijd de zelfde interesses hebben als de doelgroep waar wij naar op zoek waren met onze social media plan, namelijk (beginnende) bloggers.

Besloten we aan likes te komen via het op Faceboek promoten van je Blog (bedrijfspagina).

Stap 2. Tijdens het aanmaken van een advertentie campagne kun je precies selecteren welke interesses jou doel groep moet hebben en wat jou maximale te besteden bedrag per dag is.

In ons geval begonnen we heel erg weinig, slechts 2 euro per dag… en dat vervolgens voor 30 dagen lang.

Waarom? vraag je je misschien af…

Dit deden we omdat mensen vaak iets soms wel 6 keer moeten zien voordat ze tot actie overgaan, als we die 2×30= 60 euro in 1 dag hadden uitgegeven aan een campagne die maar 1 dag duurde hadden we hoogst waarschijnlijk veel minder resultaat gezien.

Stap 3. We hadden inmiddels door onze campagne een mooi aantal likes weten te behalen, de truc nu is om met de likes die je hebt een soort sneeuwbal effect te creëren dit kun je doen door op je Facebook pagina met nu al een mooi aantal likes, blog posts (artikelen) te gaan delen.

De mensen die jou blog hebben geliked zien die artikelen vervolgens op hun tijdlijn en liken je bericht misschien wel, in dat geval zien hun vrienden het bericht ook weer.

En zo krijg jij misschien wel gratis een nieuwe like er bij.

Probeer op deze manier dus het aantal likes op je pagina te verhogen, en dan moet het je gewoon gaan lukken om succes te behalen met social media.

Als er vervolgens een vraag wordt gestelde op een artikel dat je gedeeld hebt, reageer er dan enthousiast op bijvoorbeeld: “Hey Zara goeie vraag… wij hopen dat je zo geholpen bent. Mvg… ” en geef daar tussen in je antwoord.

Op die manier krijgen de mensen een prettige indruk van je website en dat heeft eigenlijk alleen maar positieven kanten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ga direct aan de slag met ons 100% gratis eBook "Zelf een blog maken"DOWNLOAD