Wat is affiliate marketing nou precies?

Wat is affiliate marketing nou precies?

wat is affiliate marketing

Wat is affiliate martketing nou precies & hoe gaat het in z’n werk?

Wat is affiliate martketing op die vraag krijg je in dit artikel antwoord ook gaan we in op de vraag hoe affiliate marketing precies in z’n werk gaat.

Wat is affiliate marketing?wat is affiliate marketing

Affiliate marketing is het promoten van iemand anders z’n producten op jou website of blog, wanneer iemand vervolgens dat product via jouw website koopt krijg jij een commissie in de vorm van een bepaald percentage van de verkoopprijs van het des betreffende product.

Hoe werkt het precies?

Wanneer jij een website of blog hebt kan affiliate marketing een goede optie zijn om geld mee te verdienen.

Je krijgt namelijk, vooral wanneer jij digitale producten verkoopt erg hoge commissies, bij sommigen digitale producten kunnen die percentages zelfs rond de 50% liggen.

Als jij geïnterresseerd bent in het promoten van iemand anders z’n digitale producten neem dan een kijkje op Clickbank.com dit is de bekendste plek voor affiliate marketeers.

Ze hebben een groot scala aan producten die je kunt promoten, Google voor “How to start with Clickbank” als je echt wilt beginnen met affiliate marketing, echter kan ik er ook een artikeltje overschrijven mochten veel mensen dat willen.

Als je geinterresseerd bent in affiliate marketing van fysieke producten neem dan een kijkje op het Amazon Affiliate Program, de commissies die je hier per verkocht product kunt verwachten zijn echter wel een stuk lager dan bij digitale producten.

Bij fysieke producten ligt het commissie percentage vaak rond de 5%.

Ook over het Amazon affiliate Program zijn online vele instructie filmpjes en artikelen te vinden.

Succes behalen met affialte marketing

Bij affiliate marketing is het aan te raden bepaalde niches op te zoeken waarin in je vervolgens hele specifieke producten gaat promoten, bijvoorbeeld niet proberen om spullen onder de zoekterm “Voetbal Shop” te verkopen.

Je zult veel eerder succes hebben als je je doelgroep echt specificeert denk eerder bijvoorbeeld eerder aan een term als “indoor voetbalschoenen voor mannen te koop”.

Het maken van dat soort specifieke websites waarop je vervolgens ander mans product promote noem je “niche sites” ook hier over vind je op het internet erg veel informatie mocht je geïnteresseerd zijn.

Wanneer jij al een website of blog hebt, is het belangrijk naar je doelgroep te kennen en vervolgens op je site producten te plaatsen waar je lezers echt iets aan hebben.

Op die manier is de kans dat jij producten verkoopt en dat jij dus een commissie krijgt vele malen hoger!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ga direct aan de slag met ons 100% gratis eBook "Zelf een blog maken"DOWNLOAD