URL toevoegen en je website indexeren bij Google?

URL toevoegen en je website indexeren bij Google?

url toevoegen en website indexeren in google

Hoe kun je snel en eenvoudig een url toevoegen en je website indexeren bij Google?

Je hebt je website of blog net af en je wilt graag de url toevoegen bij Google en je website indexeren, in dit artikel leggen we je uit hoe je dat doet.url toevoegen en website indexeren in google

Een url toevoegen aan Google

De eerste stap is het toevoegen van je website aan Google, dit doe je door naar deze link te gaan.

De link brengt je naar het “webmasters” gedeelte je hebt hiervoor echter wel een Google account nodig, wanneer je deze nog niet hebt kun je deze daar ook gratis aanmaken.

Wanneer je je account eenmaal hebt aangemaakt kun je je site toevoegen door rechtsboven op de knop “property toevoegen” te klikken.

Voer vervolgens de URL van  je website in, en klik op doorgaan.

 

Je sneller indexeren bij Google met behulp van een XML sitemap

Dit is de tweede stap, je gaat het Google nu makkelijker maken om jou website als het waren te doorspitten.

Je kunt dit Google makkelijker maken met behulp van een zogenaamde XML sitemap, met zo’n sitemap ziet Google veel sneller uit welke pagina’s jou website bestaat.

Door het toevoegen van zo’n sitemap zal Google jou website sneller doorspitten en dat zorgt er weer voor dat je website eerder en hoger te voorschijn komt in de zoekresultaten.

Hoe maak je zo’n sitemap dan? 

Dat is eigenlijk heel erg eenvoudig, wanneer jij voor je website of blog Yoast SEO gebruikt kun je via het linker menu onder het kopje SEO en vervolgens onder het sub-kopje XML sitemaps jou eigen sitemap maken door op de grijze knop “XML Sitemap te klikken.

Kopieer vervolgens de gehele URL, ga vervolgens weer naar je Google webmasters account en klik in het menu aan de linker kant op het kopje “Crawlen” en vervolgens op het sub-kopje “Sitemaps” klik vervolgens op de rode knop “sitemap toevoegen” en plak daar je gekopieerde XML sitemap URL in.

Je bent nu klaar, onthoud dat het enkele weken kan duren voor dat Google je website indexeert…

Laat staan dat jou website ook echt op de eerste pagina van de zoekresultaten voor een bepaalde zoekterm komt, dat duurt minstens 6 maanden, als je je website hebt gericht op een zoekterm waar niet zoveel competitie voor is.

Dat is gelijk een fout die ik heb gemaakt toen ik voor het eerst een website maakte, maar deze maak jij nu dus niet meer!

Als je nog wat meer wilt leren over hoe je je website hoger in Google kunt laten verschijnen klik dan hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ga direct aan de slag met ons 100% gratis eBook "Zelf een blog maken"DOWNLOAD